J. (Jan) Bommer

foto J. (Jan) Bommer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Stadsarchief Amsterdam

Volkshuisvestingsspecialist van de PvdA-Tweede Kamerfractie in de jaren vijftig en zestig en op dat gebied een autoriteit. Voor de oorlog secretaris van de Nationale Woningraad, de koepelorganisatie van woningbouwcorporaties en in 1939 Kamerlid voor de SDAP. Lange tijd ondervoorzitter van de Tweede Kamer en in die functie had hij een belangrijk aandeel in de vernieuwing van het Reglement van Orde in 1966. Welsprekend autodidact. Was ook actief in de Amsterdamse gemeentepolitiek, onder meer als wethouder.

SDAP, PvdA
in de periode 1945-1967: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.