Tweede Kamerfractie Lid-Houwers

De fractie lid-Houwers ontstond op 25 maart 2015, nadat het lid Johan Houwers terugkeerde in de Tweede Kamer als vervanger voor de eerder opgestapte Mark Verheijen. De fractie was van 25 maart 2015 tot 23 maart 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd.

De heer Houwers was eerder lid van de VVD-fractie tot 23 juli 2013, toen hij opstapte wegens een onderzoek naar door hem mogelijk gepleegde hypotheekfraude. In 2015 kwam het tot een schikking met het OM over deze fraudezaak. De VVD vond dat reden om zich tegen zijn terugkeer in de Tweede Kamer uit te spreken. Toen Houwers niettemin besloot de vacature-Verheijen te vervullen, werd hij als VVD-lid geroyeerd.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.