Amendementen JS Verkiezingsprogramma Europa

We zijn super blij met het verkiezingsprogramma van GroenLinks en de PvdA voor de Europese verkiezingen. Het is een programma waarin de komende generaties, inclusiviteit en een betaalbaar bestaan centraal staat. Als Jonge Socialisten zijn we ook gevraagd input te leveren bij het opstellen van het programma.

3 grote punten missen we nog en daar hebben we amdementen voor ingediend:

Het is belangrijk dat we ook in Europa ons expliciet uitspreken over de decriminalisering van de LHBTQIA+ gemeenschap. Dat is nu in een bijzin genoemd bij het feministisch buitenland beleid, maar verdient wat ons betreft een eigen plek in het programma.

Wonen is een recht. Toch is het in heel Europa is het voor jongeren bijna onmogelijk om aan een huis te komen. Daarom moet er specifiek voor jongeren beleid komen! We moeten ervoor zorgen dat de volgende generatie in een betaalbaar en duurzaam huis kan wonen.

Investeren in digitale vaardigheden is een investering in onze toekomst. Het stelt ons in staat om veilig en succesvol te navigeren in de digitale wereld en draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan profiteren van technologische vooruitgang. Daarom willen de Jonge Socialisten dit toevoegen aan dit hoofdstuk.

Helaas doet de stemtool van de GL-PvdA het niet zo goed op je telefoon, dus pak snel je laptop erbij en steun onze amendementen!