Europa-Nu.nl stopt noodgedwongen; hetzelfde dreigt voor Parlement.com

donderdag 29 juni 2023, 16:06

Op maandag 3 juli heeft onze zustersite Europa-Nu.nl haar activiteiten gestaakt. Meer dan 15 jaar heeft PDC, dat ook Parlement.com beheert, de website uit eigen middelen gefinancierd. Dat is niet langer houdbaar. Nu ook de politiek via het verwerpen van een motie heeft aangegeven geen overbrugging voor Europa-Nu.nl te willen bewerkstelligen, is de website op zwart gegaan.

De redactie van PDC betreurt ten zeerste dat Europa-Nu.nl verloren gaat. Met jaarlijks miljoenen bezoekers wisten vele Nederlanders informatie en het nieuws op Europa-Nu.nl te vinden. Diverse Europese verkiezingen, de eurocrisis, migratieproblematiek, de corona-pandemie, Brexit, en legio wetgevende initiatieven: deze website bood behapbare, unieke informatie, die op deze manier nergens anders in Nederland vindbaar was.

De strijd voor het behoud van Parlement.com gaat door. Momenteel lopen er gesprekken om Parlement.com en het biografisch archief te kunnen behouden. We hopen op een goede uitkomst van deze gesprekken, en dat wij in de toekomst door kunnen blijven gaan met het bieden van onafhankelijke informatie over onze parlementaire democratie.

Meer informatie

(PDF-versie voor niet-abonnees)