Duizend dagen later en nog geen oplossing

Duizend dagen geleden presenteerden we samen met de ouders getroffen in het toeslagenschandaal een zwartboek over de onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag en ellende die daarop volgde. Vanaf dat moment werd duidelijk dat de getroffen gezinnen geen klein incident waren, maar een gevolg van politiek beleid. Het betrof geen kleine groep, maar tienduizenden gezinnen.

Duizend dagen later is het voor de meeste getroffen gezinnen nog steeds niet opgelost. En dat is onvergeeflijk. Er kwam een snoeihard oordeel van de parlementaire ondervragingscommissie, kabinet Rutte 3 moest opstappen en de voorbereidingen voor de parlementaire enquête naar dit schandaal lopen.

Duizend dagen later wachten de ouders nog steeds op een oplossing. Ouders werd alles afgepakt: hun werk, hun huis, soms zelf hun kinderen en bovenal hun vertrouwen in de overheid. Wij hebben een uitgewerkt alternatief dat op veel steun kan rekenen, namelijk de oplossing in een dag. Hiermee krijgen de ouders snel hun onterecht afgepakte geld terug en is er ruimte voor echte compensatie en rechtvaardigheid. Het kabinet wil hier echter nog steeds niet aan.

Om de Tweede Kamerleden te laten zien hoe gezinnen kapot gemaakt zijn, vertoonden we eerder de documentaire 'Alleen tegen de staat' in de Tweede Kamer. Normaal praten Tweede Kamerleden, maar nu moesten ze luisteren. Luisteren naar de verhalen van de getroffen ouders. Dit maakte diepe indruk. Ook maakten we een fotoboek. Bert Teunissen portretteerde honderd getroffen gezinnen en het fotoboek maakt daarmee een statement: zie je mensen of zie je een nummer? Op de Kruiskade in Rotterdam kwamen we vorige maand met getroffen gezinnen en maatschappelijke organisaties in actie. De gezinnen mogen niet vergeten worden, de problemen moeten worden opgelost. We zullen doorgaan met deze strijd. Dat is het minste dat we voor de getroffen gezinnen kunnen doen.

Bekijk hier de hele documentaire 'Alleen tegen de staat'

form.antibot { display: none !important; }

You must have JavaScript enabled to use this form.

Blijf op de hoogte

Naam *

E-mail *

Telefoon

Hou mij op de hoogte van belangrijk nieuws *

Ik wil belangrijk nieuws van Lilian en de SP ontvangen

Lid worden van de SP

Ik wil lid worden van de SP