Red onze ziekenhuizen

Onze zorg is geen markt. Omdat de zorgverzekeraar er opeens de stekker uittrekt verliezen meer dan honderdduizend patiënten hun ziekenhuis en veel zorgverleners hun baan. Maar de minister blijft op zijn handen zitten. Dit kabinet deed niks en doet niks. Deze minister wist niks en weet niks.

Hij verschuilt zich achter de zorgverzekeraars. De zorgverzekeraar die miljarden op de plank heeft liggen, maar weigert om deze ziekenhuizen te redden. De minister blijft vasthouden aan zijn heilige geloof in de markt: faillissementen horen daar nu eenmaal bij.

Deze minister is verantwoordelijk voor de volksgezondheid. Maar hij laat patiënten en zorgverleners stikken. Hij kiest niet hun kant maar die van de markt. Hij reduceerde een ziekenhuis tot een stapel stenen. Dat is schokkend en schrijnend.

Het is tijd dat ons land bestuurd wordt door politici die hun oren niet laten hangen naar de zorgverzekeraars maar luisteren naar de mensen die zorg nodig hebben en in de zorg werken. Die kiezen voor het belang van patiënten en niet voor foute zorgondernemers die ziekenhuizen zien als commerciële bedrijven waar ze winst kunnen maken.

Het is tijd om de markt uit de zorg te slopen en te kiezen voor ons algemeen belang: Red onze ziekenhuizen!

Ik sluit me aan