P.Ch. (Pauline) Krikke

foto P.Ch. (Pauline) Krikke
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotograaf: Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Pauline Krikke (1961) was van 17 maart 2017 tot en met 6 oktober 2019 burgemeester van Den Haag. Van 9 juni 2015 tot 16 maart 2017 was zij Eerste Kamerlid voor de VVD. Eerder was mevrouw Krikke burgemeester van Arnhem en daarna enige tijd directeur van het Scheepvaartmuseum. Daarvoor was zij wethouder in Amsterdam en eigenaar van een bedrijf op het gebied van campagnevoering, congressen en evenementen.

VVD
in de periode 2015-2019: lid Eerste Kamer, burgemeester van 's-Gravenhage

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.