Corien Wortmann en Ria Oomen ontvangen Robert Schuman-medaille

woensdag 18 juni 2014, 12:44

DEN HAAG (PDC) -

Vertrekkende CDA-Europarlementariërs Ria Oomen en Corien Wortmann hebben dinsdag de Robert Schuman-medaille ontvangen. Ze kregen de hoogste onderscheiding van de grote Europese Volkspartij (EVP) uit handen van EVP-fractievoorzitter Manfred Weber.

Oomen en Wortmann ontvingen deze onderscheiding voor al hun verdiensten in de afgelopen jaren voor de Europese Unie en de EVP-fractie.

Corien Wortmann: ¨Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Het is een eer om deze onderscheiding te krijgen. Ik heb gemerkt dat de EVP meer is dan een politieke beweging. Het is een politieke familie die met vereende krachten er in is geslaagd Europa weer op het goede spoor te brengen¨

Ria Oomen:¨Ik ben bijzonder vereerd met deze onderscheiding, maar nog het meest met het vertrouwen dat zoveel burgers mij iedere keer opnieuw gegeven hebben om hun volksvertegenwoordiger te zijn. Verder ben ik ontzettend dankbaar dat ik 10 jaar lang vicevoorzitter mocht zijn van de EVP-fractie.¨

Wortmann en Oomen nemen op 1 juli a.s. afscheid als CDA-Europarlementariërs tijdens de plenaire zitting in Straatsburg. Wortmann was 10 jaar lid van het Europees Parlement en een lange tijd vicevoorzitter van de EVP-fractie. Oomen was 25 jaar Europarlementslid.

De Robert Schuman-medaille is de hoogste onderscheiding van de EVP-fractie in het Europees Parlement. De medaille wordt toegekend aan vooraanstaande publieke figuren, waaronder voormalige staatshoofden en regeringsleiders, voorzitters van het Europees Parlement en de voorzitters van parlementaire fracties, voormalige ministers, voormalige leden van de Europese Commissie en de leden van het Europees Parlement die een bijzondere invloed hebben gehad op de werkzaamheden van de EVP-fractie.

De onderscheiding is vernoemd naar Robert Schuman; in de jaren '50 van de vorige eeuw was hij een van de grondleggers van wat later de Europese Unie is geworden.

Bron: de weekkrant.nl, CDA.nl