Y. (Yasemin) Cegerek

foto Y. (Yasemin) Cegerek
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Tweede Kamer

Bescheiden Tweede Kamerlid van de PvdA, dat zich tijdens haar vierjarige lidmaatschap bezighield met milieubeleid (met name circulaire economie) en ruimtelijke ordening. Als Kamerlid woonde zij internationale klimaatconferenties bij en was zij rapporteur over een energieconferentie. Voor zij in de Kamer kwam raadslid in Enschede en Statenlid in Gelderland en werkzaam bij een Milieu Adviesbureau. Pleitte in 2016 in een ingezonden stuk in De Volkskrant voor het wegnemen van vooroordelen over burgers met een niet-Nederlandse achtergrond. In 2018-2022 was zij wethouder in Heerde.

PvdA
in de periode 2013-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.