Drs. S.J. (Simone) Kennedy-Doornbos

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto Drs. S.J. (Simone) Kennedy-Doornbos
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeente Amersfoort

Simone Kennedy-Doornbos (1970) is sinds 17 januari 2023 Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie en sinds 29 maart 2023 lid van Provinciale Staten in Utrecht. Zij was gemeenteraadslid in Amersfoort en onder meer lid van het curatorium van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Verder leidt zij een reis- en vertaalbureau. Mevrouw Kennedy is de echtgenote van hoogleraar James Kennedy. Als Kamerlid houdt zij zich bezig met financiën, Koninkrijksrelaties en sociale zaken en werkgelegenheid.

ChristenUnie
in de periode 2023-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.