G. (Greetje) de Vries-Leggedoor

foto G. (Greetje) de Vries-Leggedoorvergrootglas

Greetje de Vries-Leggedoor (1955) is sinds 12 juni 2007 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Mevrouw De Vries was lid van Gedeputeerde Staten van Drenthe en van het dagelijks bestuur van een waterschap. In de Eerste Kamer houdt zij zich onder meer bezig met onderwijs, volkshuisvesting en welzijn. Tevens is mevrouw De Vries fractiesecretaris en voorzitter van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

CDA
in de periode 2007-heden: lid Eerste Kamer

voornaam (roepnaam)

Grietje (Greetje)

personalia

geboorteplaats en -datum
Ter Apelkanaal (gem. Vlagtwedde, Gr.), 30 juni 1955

levensbeschouwing
protestants

partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

hoofdfuncties/beroepen

  • administratief medewerker verzorgingstehuis te Stadskanaal, van 1 juni 1971 tot 1972
  • administratief medewerker bouwbedrijf te Haren (Gr.), van 1972 tot 1978
  • lid gemeenteraad van Borger, van 1987 tot 1991
  • lid Provinciale Staten van Drenthe, van 15 april 1991 tot januari 2005
  • lid Gedeputeerde Staten (belast met ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, regiovisie Groningen-Assen en zorg) van Drenthe, van april 1999 tot mei 2003
  • lid dagelijks bestuur (belast met waterberging, Meerstad, Blauwe stad, plannen en projecten) waterschap "Hunze & Aa's", van 1 januari 2005 tot 1 januari 2009
  • lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, vanaf 12 juni 2007
  • waarnemend burgemeester van Zuidhorn, vanaf 18 oktober 2017

wetenswaardigheden

woonplaats
Nieuw-Buinen

uitgebreide versie

uitgebreide versie
In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.