Instituut Clingendael

Clingendael logo

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator.

Instituut Clingendael heeft onderzoekers en trainers in dienst. Het instituut wordt bestuurd door een directeur en een Raad van Bestuur. Het budget van Clingendael wordt gefinancierd uit eigen inkomsten uit activiteiten zoals colleges, seminars, onderzoeksprojecten, workshops en internationale onderhandelingen, en door subsidies.