M.J.H. (Greetje) den Ouden-Dekkers

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto M.J.H. (Greetje) den Ouden-Dekkers
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD

VVD-Tweede Kamerlid dat later acht jaar voorzitter van de Emancipatieraad was. Als lerares Nederlands werkzaam in het onderwijs en politiek actief bij DS'70. Stapte in 1977 over naar de VVD en kwam voor die partij in de Wageningse gemeenteraad. Als Kamerlid hield zij zich bezig met ontwikkelingssamenwerking, defensie, welzijn, onderwijs en emancipatie. Was voorzitter van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling.

VVD
in de periode 1982-1986: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.