H.H.L.M. (Henk) Pröpper

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto H.H.L.M. (Henk) Pröpper
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Dorpsburgemeester uit het Land van Maas en Waal, die ruim zes jaar Eerste Kamerlid was voor het CDA. Begon zijn loopbaan als beroepsmilitair. Bekleedde nadien diverse functies op regionaal niveau bij de KVP en het CDA en was gemeenteraadslid en Statenlid. Na wethouder in Brummen te zijn geweest, werd hij burgemeester van Dreumel en nadien van de fusiegemeente West Maas en Waal. Was als Kamerlid onder meer woordvoerder defensie en verkeer en ook enige tijd secretaris van de CDA-fractie. Joviale senator, die op vergaderdagen steeds alle personeelsleden van de Eerste Kamer met een handdruk begroette en altijd een praatje met iedereen maakte.

CDA
in de periode 1988-1995: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.