Drs. Y.P.W. (Ym) van der Werff

foto Drs. Y.P.W. (Ym) van der Werff
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

Historicus, die 24 jaar liberaal Eerste Kamerlid was. Aanvankelijk leraar in het middelbaar onderwijs en docent van de KMA. Daarna gemeente- en provinciebestuurder. Vooral deskundig op het gebied van defensie en culturele zaken. Was actief in diverse commissies op het gebied van monumentenzorg, het bibliotheekwezen en de geschiedschrijving en stond bekend als verdediger van het cultureel erfgoed. Behoorde tot de vier VVD-leden die in 1976 vóór het (verworpen) abortusvoorstel van PvdA en VVD stemden. Beminnelijke, erudiete en zeer voorkomende senator.

VVD
in de periode 1969-1993: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.