Kaartjesactie voor het Cheider

Op 7 oktober jl. werd de wereld opgeschrikt door de gruwelijke aanslagen van Hamas op onschuldige Joodse burgers in Israël. In de weken die volgden op deze aanslag, zagen we wereldwijd helaas het aantal meldingen van antisemitisme sterk toenemen, ook in Nederland. Joodse basisschoolkinderen ervaren dagelijks bedreigingen of worden op straat nageroepen. Inmiddels hebben de drie Joodse scholen in ons land te maken met strenge beveiligingsmaatregelen. Dit heeft een sterke weerslag op het welzijn van de kinderen.

Na een bezoek aan de Joodse basisschool het Cheider in Amsterdam, riep onze lijsttrekker Chris Stoffer de mensen op om een kaartje te sturen naar de kinderen van het Cheider.

Als SGP-jongeren hebben wij deze handschoen opgepakt. Daarom hebben wij een kaartjesactie georganiseerd voor Joodse leerlingen van het Cheider. Iedereen mag een kaartje schrijven of een tekening maken. We hebben al bijna 200 kaartjes ontvangen!

De kaartjes of tekeningen kunnen tot 15 november worden opgestuurd naar het partijbureau van de SGP (Dinkel 7, 3068 HB, Rotterdam). Wij zorgen ervoor dat ze bij de juiste kinderen en scholen terecht komen.

Stuur jij ook een kaartje? Wij rekenen op jou!

P.S.: We hebben ook een video gemaakt. Deel hem alsjeblieft om de actie breder bekend te maken!