Timmermans: coronasteun aan Nederland pas na hervormingen

dinsdag 21 december 2021, 9:25

DEN HAAG (PDC) - De nieuwe Nederlandse regering moet nog 'een goed gesprek' voeren met de Europese Commissie voordat Nederland aanspraak kan maken op de 5,8 miljard uit het coronaherstelfonds. Dit heeft Eurocommissaris Frans Timmermans gezegd in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Nederland heeft namelijk als enige lidstaat nog geen plannen ingediend voor de nodige hervormingen. Timmermans gaf aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Europese Commissie en Nederland er samen uit komen.

Om aanspraak te kunnen maken op de in totaal 750 miljard uit het coronaherstelfonds moeten landen ook enkele hervormingen doorvoeren. Nederland heeft er hard op gehamerd dat er voorwaarden gesteld werden aan het ontvangen van geld uit dit fonds.

Frans Timmermans gaf aan dat de Europese Commissie al enkele voorstellen heeft gedaan voor hervormingen, zoals het afschalen van de hypotheekrenteaftrek. Timmermans gaf ook aan dat de voorstellen van de Commissie enkel suggesties zijn en dat Nederland zelf invulling mag geven aan de nodige hervormingen.

Bron: NOS