Mw A. (Annemarie) Kok

foto Mw A. (Annemarie) Kok
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Annemarie Kok

Annemarie Kok is als fellow betrokken bij het Montesquieu Instituut, waarbij zij haar expertise deelt over aangenaam samenleven, burgerparticipatie, democratie, rechtsstaat, openbaar bestuur en (regionaal) maatschappelijk onbehagen. Zij studeerde filosofie en journalistiek, werkte onder meer bij Trouw en is sinds 2016 onderzoeker-publicist. Daarnaast doceerde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen lange tijd ‘publieksgericht schrijven’.

Ze is auteur van Binding genoeg (2017) en Herinnering aan de rechtsstaat (2018). Met Caspar van den Berg publiceerde ze Regionaal maatschappelijk onbehagen (2021). Momenteel schrijft ze een proefschrift over ‘democratisch-rechtsstatelijk openbaar bestuur’.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.