Catshuis en Trêveszaal geopend voor publiek tijdens Grondwet Festival

woensdag 19 februari 2014, 11:57

DEN HAAG (PDC) - Op 29 maart 2014 bestaat de Nederlandse Grondwet exact 200 jaar. Ter gelegenheid hiervan vindt op 28 en 29 maart in Den Haag het Grondwet Festival plaats, met onder meer theatervoorstellingen, debatten, een buitenprogramma en het symposium 'Grondwet: baken of ballast?'. Uniek is dat op beide dagen zowel het Catshuis, de ambtswoning van de minister-president, en de Trêveszaal, waar iedere vrijdag de ministerraad plaatsvindt, geopend zullen zijn voor het publiek.

Beide ruimtes maken deel uit van het 'Grondwetpad', dat langs meerdere instellingen voert die iets met de Grondwet te maken hebben. Ook onder meer de Ridderzaal, de Tweede Kamer, het Vredespaleis en verscheidene ministeries zullen hun deuren openen voor het publiek.

Wie niet in de gelegenheid is om zelf een kijkje te nemen in de ruimtes van de regering en het parlement kan sinds kort ook terecht op Google Street View, waar een ieder virtueel door onder meer de Trêveszaal, de Tweede Kamer en de centrale hal van het Ministerie van Algemene Zaken kan lopen.

Bron: Persbericht Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk