VVD'er Remco Dijkstra benoemd tot rapporteur Europees spoorbeveiligingssysteem (en)

maandag 23 september 2013, 10:38

DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) is benoemd tot rapporteur voor het Europese spoorbeveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System). Hij is benoemd door de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu.

De rapporteur zal namens de commissie als eerste woordvoerder optreden in overleg met de regering over uitgangspuntennotities, de basisrapportage en voortgangsrapportages. Ook is de rapporteur verantwoordelijk voor het opstellen van een conceptreactie op de eerste basisrapportage en de voortgangsrapportages, en voor het controleren of het project wordt uitgevoerd conform de regeling grote projecten. Ten slotte moet de rapporteur de afspraken met bewindspersonen over de informatievoorziening controleren.

Op 11 juni 2013 besloot de Kamer om de invoering van het Europese  spoorbeveiligingssysteem aan te wijzen als groot project. Daarop heeft de commissie de uitgangspunten voor de parlementaire controle en voor de informatievoorziening vastgelegd. Dit is begin september aan staatssecretaris Mansveld voorgelegd, met het verzoek om binnen een maand een reactie te geven.

Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal