Schoolconferenties MEP

 
Schoolconferentie in Tiel

Schoolconferentie in Tiel

De schoolconferenties vormen het eerste onderdeel van het Model European Parliament (MEP) en dienen tegelijkertijd als voorronde voor de provinciale MEP-conferenties.

In Nederland organiseren jaarlijks meer dan 135 scholen uit de twaalf provincies en de regio's Amsterdam en Rotterdam die zijn aangesloten bij het Model European Parliament, evenementen om ruim 2000 jongeren uit de bovenbouw havo/vwo kennis te laten maken met het complexe proces van Europese besluitvorming. De deelnemende scholen zijn vrij in het kiezen van het type evenement. Zo organiseert de ene school een debatavond, terwijl de andere school kiest voor een interactief spel. Het doel van de evenementen is hoe dan ook altijd tweeledig: kennisoverdracht en selectie.

Door middel van de georganiseerde evenementen komen zowel leerlingen, als ouders en leraren op een toegankelijke manier in aanraking met Europese kwesties. De schoolconferenties zijn ook een belangrijke voorbereiding voor de leerlingen die worden uitgekozen om hun school te vertegenwoordigen tijdens de provinciale MEP-conferentie.