Provinciale MEP-conferenties

1ste MEP-conferentie regio Amsterdam 2015

1ste MEP-conferentie regio Amsterdam 2015

Ieder voorjaar worden in Nederland de provinciale conferenties van het Model European Parliament (MEP) georganiseerd. In alle provincies en de regio's Amsterdam en Rotterdam gaan scholieren uit de bovenbouw havo/vwo gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor actuele, grensoverschrijdende problemen binnen Europa. Deze conferenties worden georganiseerd door de provinciale MEP-organisaties in Nederland.

De jongeren zijn afkomstig van meer dan 135 scholen, verspreid over het hele land. In parlementaire commissies maken zij kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en het belang van samenwerking tussen de EU-lidstaten. De beste deelnemers vormen samen de provinciale delegatie die de provincie tijdens de nationale MEP-conferentie zal vertegenwoordigen.

Provinciale MEP-conferenties van 2022

Een bijzonder aspect van de provinciale MEP-conferenties is de huisvesting. In provinciehuizen en stadhuizen vergaderen de geselecteerde jongeren meerdere dagen om gezamenlijk tot compromissen te komen. Dit laatste zoveel mogelijk in het algemeen, Europees belang.