Dr. A.P.M. (Paul) Lucardie

Paul Lucardie (1946) is onderzoeker bij het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen in Groningen.

in de periode 2010-heden: wetenschapper Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Tilburg, 4 september 1946

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
  • instructor (docent) Queen's University te Kingston (Canada), van 1 september 1976 tot 1 september 1979
  • onderzoeker en medewerker DNPP (Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen), Rijksuniversiteit Groningen, vanaf 1 september 1979 (sinds 1 september 2011 op vrijwillige basis)

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 3 oktober 2016.