Dr. G.D. (Geert) Dales

foto Dr. G.D. (Geert) Dales
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: 50PLUS

Geert Dales (1952) was van juni 2018 tot mei 2020 voorzitter van 50PLUS. In april 2020 maakte hij zijn vertrek bekend, nadat het tot een breuk met de partij was gekomen. Daarvoor was Dales onder meer diplomaat, raadslid en wethouder voor de VVD in Amsterdam, burgemeester van Leeuwarden en bestuursvoorzitter van Hogeschool InHolland. Verder was hij onder meer lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur en directeur van het Fonds voor Beeldende Kunsten.

in de periode 2018-heden: partijvoorzitter

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.