Ir. J. (Hans) van der Vlist
Hans van der Vlist (1947) was van 2 februari 2007 tot 14 oktober 2010 secretaris-generaal van het ministerie van VROM. Eerder was hij daar (sinds 2001) werkzaam als directeur-generaal milieubeheer. Van der Vlist was negen jaar voor de PvdA lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en daarna dijkgraaf in Noord-Holland.
functie(s) in de periode 2007-2010: secretaris-generaal
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-lid Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (belast met milieu, waterkwaliteit, energie en drinkwatervoorziening), van juli 1986 tot maart 1995
-
-dijkgraaf Hoogheemraadschap "Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier" te Edam, van 1 september 1995 tot 1 mei 2001
-
-directeur-generaal milieubeheer, ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, van 1 mei 2001 tot 2 februari 2007
-
-secretaris-generaal ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, van 2 februari 2007 tot 14 oktober 2010
-
-kwartiermaker voor Nationaal coördinator Groningen, 2015
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
-
-voorzitter Adviescommissie Water, vanaf 15 juni 2013
-
-diverse commissariaten bij nutsbedrijven, energiebedrijven en slibverwerkers
vorige (2/4)
-
-voorzitter onafhankelijke onderzoekscommissie verpakkingsakkoord VNG, 2012
-
-lid Raad van Toezicht kennis- en netwerkorganisatie Platform 31
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Werd in 2006 door Milieudefensie genoemd als de machtigste "milieumens" van Nederland
-
-Maakte deel uit van een vriendenclub van milieudeskundigen die vijf tot zes keer per jaar in het Het Polman's Huis in Utrecht bijeenkwamen om over milieuproblemen te praten. Deelnemers waren onder meer Jacqueline Cramer, Klaas van Egmond, Wouter van Dieren en Eric-Jan Tuininga (emeritus hoogleraar).
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.