L.C.R. Copes van Cattenburch

foto L.C.R. Copes van Cattenburch
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeentearchief Den Haag

Belastingdeskundige en in de Bataafs-Franse Tijd medewerker van agent van financiën Gogel, die in 1824 de eerste alleenregerende burgemeester van Den Haag werd. Had een groot aandeel in de belastingwetgeving van 1806 en wist in 1811 te voorkomen dat het belastingstelsel geheel Frans zou worden. Als burgemeester van de hofstad pleitte hij voor aanleg van het verversingskanaal naar Scheveningen.

regeringsgezinden ten tijde van Willem I
in de periode 1840: buitengewoon lid Tweede Kamer, burgemeester van 's-Gravenhage

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.