B.J. (Bernard) Verhoeven

foto B.J. (Bernard) Verhoeven
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: KRO/KDC Nijmegen

Katholieke letterkundige uit Arnhem die zes jaar Tweede Kamerlid was voor de KVP. Redacteur van dagblad Het Centrum en in de jaren dertig behorend tot de Klarenbeekse kring, een groep vooruitstrevende katholieken. Dichter, schrijver, literair chroniqueur en redacteur van letterkundige tijdschriften. In de Tweede Kamer pleitbezorger van een actieve cultuurpolitiek. Was tevens directeur van een kunstacademie en toneelschool. Blijmoedige man met grote werkkracht.

KVP
in de periode 1949-1959: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.