Mr. H.D. Levyssohn Norman

foto Mr. H.D. Levyssohn Norman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eigen Haard

Joods Tweede Kamerlid uit Rotterdam, die een mooie Indische bestuursloopbaan had doorlopen. Eindigde die loopbaan als lid van de Raad voor Nederlands-Indië. Speelde in Indië een belangrijke rol in het Bataviaasch Genootschap voor Kunsten en Wetenschap en als directeur van het Etnologisch Museum. In de Tweede Kamer liberaal woordvoerder op koloniaal gebied. Van hem werd gezegd dat hij nogal ingenomen met zichzelf was. Fransen van de Putte herdacht hem in de Eerste Kamer als: 'een man van groot talent, groote scherpzinnigheid, vriendelijk gemoed en poëtische natuur'.

Liberale Unie
in de periode 1888-1892: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.