M.L.F. (Max) Bajetto

foto M.L.F. (Max) Bajetto
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

In Nederlands-Indië geboren officier van het Nederlands-Indische leger. Bracht het uiteindelijk tot generaal en divisiecommadant. Was in Indië ook actief bij de Katholieke Sociale Actie. Na zijn pensionering Indisch woordvoerder van de katholieke Tweede Kamerfractie. Voorstander van krachtige handhaving van het rijksverband tussen Nederland en Indië. Verzette zich in 1938 tegen een soort Dominion-status voor Nederlands-Indië en ging in 1948 over naar Welters Katholiek Nationale Partij, waarvan hij bovendien voorzitter werd.

RKSP, KVP
in de periode 1937-1946: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.