Mr. A.M.I.H. (Fons) Baeten

foto Mr. A.M.I.H. (Fons) Baeten
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: KDC Nijmegen

Maastrichtse advocaat en wethouder, die als KVP-Tweede Kamerlid bekendheid kreeg door zijn motie over het omroepbeleid in 1964, die indirect de val van het kabinet-Marijnen tot gevolg had. Was zelf bestuurslid van de KRO en daarnaast lid van het fractiebestuur. Werd na zijn Kamerlidmaatschap burgemeester van Maastricht, de gemeente waar hij eerder raadslid en wethouder was. Zette zich als burgemeester onder meer in voor de vestiging van een universiteit en van een internationaal congrescentrum.

KVP
in de periode 1956-1967: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.