Tweede Kamerfractie Lid-Gündogan (Lid-Gündogan)

De Groep-lid Gündogan ontstond in de Tweede Kamer op 22 maart 2022, nadat Nilüfer Gündogan uit de Tweede Kamerfractie van Volt was gezet. Achtergrond was een conflict, waarin zij werd beschuldigd van ongewenste gedragingen. Mevrouwe Gündogan keerde na de verkiezingen van 2023 niet terug als Kamerlid.

Op 26 februari 2022 had het conflict al tijdelijk tot een breuk en Groep-Gündogan geleid. Dat werd destijds op 9 maart 2022 ongedaan gemaakt, nadat de rechter besloot dat Gündogan weer opgenomen moest worden in de fractie van Volt.


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.