Drs. C.J. (Carola) Schouten

foto Drs. C.J. (Carola) Schoutenvergrootglas

Carola Schouten (1977) is sinds 18 mei 2011 lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Zij was eerder medewerkster financiën en sociale zaken van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Mevrouw Schouten groeide op in Giessen in het Land van Heusden en Altena. In de Tweede Kamer houdt zich met name bezig met financieel-economische aangelegenheden, Europese zaken, sociale zaken, werkgelegenheid en pensioenen, hoger onderwijs en wonen. Zij leidde in 2015-2016 het onderzoek naar het mogelijke lek in de commissie-stiekem.

ChristenUnie
in de periode 2011-heden: lid Tweede Kamer


voornaam (roepnaam)

(Carola)

personalia

geboorteplaats en -datum
's-Hertogenbosch, 6 oktober 1977

levensbeschouwing
Vrijgemaakt Gereformeerd

partij/stroming

partij(en)
ChristenUnie

hoofdfuncties en beroepen

  • beleidsmedewerker werk en inkomen, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • senior beleidsmedewerker financiën, ChristenUnie-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal, tot mei 2011 (eerder tevens sociale zaken en werkgelegenheid)
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 18 mei 2011

activiteiten

als parlementariër
  • Nam in 2011-2012 van Ed Anker de medeverdediging over van een door PvdA ingediend en later mede door het CDA verdedigd initiatiefwetsvoorstel over het opheffen van de strafrechtelijke immuniteit van publiekrechtelijke personen. Hierdoor moeten ook de overheid en ambtenaren strafrechtelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor overtreding van wet- en regelgeving. De verdediging werd in 2012 overgenomen door Gert-Jan Segers. (30.538)
  • Diende in 2015 een initiatiefwetsvoorstel in over bevordering van de doorstroming van jongeren naar een huurwoning door invoering van een jongerenhuurcontract met een termijn van vijf jaar. Het wetsvoorstel werd in 2016 aangenomnen door de Eerste Kamer. (34.156)
  • Diende in 2016 samen met Pieter Heerma (CDA) een initiatiefwetsvoorstel in over de mogelijkheid een breed wettelijke moratorium in te stellen in het kader van schuldhulpverlening (34.450)

wetenswaardigheden

woonplaats
Rotterdam

e-mailadres
c.schouten@tweedekamer.nl

publicaties/bronnen

literatuur/documentatie
  • Axel Veldhuijzen, "'Ongehuwde moeder bij de ChristenUnie? Ja, dat kan'", AD, 21 december 2011
  • Arjan Visser, "Nooit weggaan zonder een kus", Trouw (rubriek 'De tien geboden'), 1 februari 2014

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.