Beroepszaken kandidaatstelling Europese verkiezingen ongegrond verklaard

vrijdag 25 april 2014, 16:59

DEN HAAG (PDC) - De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft alle beroepszaken rond de kandidaatstelling van de Nederlandse partijen voor de Europese verkiezingen ongegrond verklaard. Het betreft het hoger beroep van de Vrouwen Partij, de Partij voor de Dieren en de PVV.

De Vrouwen Partij ging in beroep tegen het ongeldig verklaren van de kandidatenlijst vanwege het niet betalen van de waarborgsom van 11.250 euro. De Partij voor de Dieren verzette zich tegen de schrapping van drie internationale kandidaten die geen 'Sticker Verblijfsaantekeningen Algemeen' in hun paspoort hebben.

De derde derde zaak was een beroep van de burger heer Van der Veen tegen het goedkeuren van de kandidatenlijst van de PVV. Van der Veen stelde dat deze partij in de praktijk geen vereniging is en daarom geen aanduiding boven de kandidatenlijst mag plaatsen. Verder had hij het vermoeden dat de PVV een criminele organisatie is, die het Europees Parlement zou gaan gebruiken om misdrijven te faciliteren.

Bron: Kiesraad