De huidige Eerste Kamer

De 75 leden van de Eerste Kamer zijn verdeeld over 15 fracties. De gekozenen van GroenLinks en PvdA vormen voor het eerst gezamenlijk een fractie.

Sinds de Eerste Kamerverkiezingen van 2023 is BBB de grootste fractie. De vier regeringspartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) verloren samen acht zetels en kwamen op 24. BBB was als nieuwkomer de grote winnaar. Ook Volt was nieuw, met 2 zetels. Er zijn twee eenmansfracties, OPNL en 50PLUS.

In onderstaand overzicht is opgenomen wie er op dit moment in de Eerste Kamer zitten. Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de leden van de Eerste Kamer op een andere datum of in een andere periode.

 

Inhoudsopgave van deze pagina:


12.

SGP (2)

14.

50PLUS (1)

15.

OPNL (1)


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.