Informateur ontvangt onderhandelaars van D66, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks

dinsdag 24 augustus 2021, 15:10
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Vandaag ontvangt informateur Mariëtte Hamer achtereenvolgens de formatieteams van D66, VVD, CDA en de PvdA en GroenLinks tot slot tegelijk.

Als eerste spreekt zij om 10:00 met Sigrid Kaag (D66) en Rob Jetten. Om 11:30 komen vervolgens Mark Rutte (VVD) en zijn secondant Sophie Hermans langs. Daarna gaat Hamer om tafel zitten met Wopke Hoekstra (CDA) en Pieter Heerma. Dit gesprek staat gepland voor 13:00. Tot slot staat een gesprek met Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) gepland om 15:00 .

Over de inhoud van de gesprekken zijn geen mededelingen gedaan, maar naar alle waarschijnlijkheid zal er gesproken worden over met welke politieke partijen er dooronderhandeld kan worden voor een mogelijke coalitie.

De wie-met-wie vraag blijft de formatiegesprekken bezighouden. Zo verzet D66 zich tegen een doorstart van de huidige coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie, en willen VVD en CDA niet dat PvdA en GroenLinks gezamenlijk deel uitmaken van een nieuw kabinet. Morgen zal Gert-Jan Segers om 11:00 bij de informateur verschijnen.

Bron: Bureau Woordvoering Kabinetsformatie en AD