Tweede Kamerfractie GroenLinks (GL)

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 8 leden. Na de verkiezingen van 2017 telde de fractie 14 leden.

GroenLinks kreeg na de verkiezingen van 1989 voor het eerst een fractie in de Tweede Kamer. De partij heeft nog nooit aan een kabinet deelgenomen en bevindt zich dus sinds zijn intrede in de Tweede Kamer in de oppositie.

Fractievoorzitter is Jesse Klaver. Secretaris van de fractie is Tom van der Lee.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Huidige leden

2.

Historisch overzicht fractievoorzitters

In onderstaand overzicht zijn de drie laatste fractievoorzitters opgenomen. Neem contact op met de redactie voor een volledig overzicht.

fotonaamaanvang functieeinde functie
Jesse KlaverJ.F. (Jesse) Klaver2015
Bram van Ojik Fotograaf: Jonas van ImpeA. (Bram) van Ojik20122015
Drs. J.C.M. (Jolande) SapJ.C.M. (Jolande) Sap20102012

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.