Mr. V.D.D. (Danai) van Weerdenburg

foto Mr. V.D.D. (Danai) van Weerdenburg
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Tweede Kamer

Danai van Weerdenburg (1976) was van 23 maart 2017 tot 6 december 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van de PVV. In 2015-2017 was zij Eerste Kamerlid. Zij was eerder medewerker van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Als Tweede Kamerlid hield mevrouw Van Weerdenburg zich bezig met binnenlandse zaken, buitenlandse zaken, buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

PVV
in de periode 2015-2023: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Vicky Dafne Danai (Danai)

geboorteplaats en -datum
Amstelveen, 1 augustus 1976

2.

Partij/stroming

partij(en)
PVV (Partij voor de Vrijheid)

3.

Hoofdfuncties/beroepen

  • beleidsmedewerker, PVV-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal, van januari 2007 tot 22 juni 2015
  • lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 9 juni 2015 tot 22 maart 2017
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 23 maart 2017 tot 6 december 2023

4.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
  • lid Tijdelijke onderzoekscommissie Digitale toekomst (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 3 juli 2019 tot 6 april 2021
  • rapporteur Groot project Grensverleggende IT (Tweede Kamer der Staten-Generaal), vanaf 23 juni 2021 (samen met Peter Valstar)

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

verkiezingen
  • Was in 2012 PVV-kandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen
 

7.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.