Veertien vacatures in Tweede Kamer na beëdiging kabinet-Balkenende IV

vrijdag 23 februari 2007, 9:46

In de Tweede Kamer zijn veertien vacatures ontstaan als gevolg van de vorming van het kabinet-Balkenende IV. Acht Kamerleden hebben de Tweede Kamer verlaten om minister te worden en zes Kamerleden werden staatssecretaris.

Bij het CDA zijn er nu zes vacatures op een totaal van 41 zetels. Ook de PvdA-fractie heeft zes vacatures, maar dan op een totaal van 33 zetels. Bij de ChristenUnie wordt eenderde van de fractie vernieuwd: twee vacatures op zes Kamerzetels.

CDA

 

De CDA'ers Balkenende en Van der Knaap zijn op dezelfde post gebleven als in het kabinet-Balkenende III. Maria van der Hoeven is als minister overgestapt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap naar Economische Zaken.

In het vacature-overzicht is nog geen rekening gehouden met het vertrek van Joop Wijn. De ex-minister heeft zijn vertrek uit de politiek aangekondigd, maar is op dit moment nog Tweede Kamerlid.

PvdA

 

De PvdA'er Frank Heemskerk, die bij de verkiezingen van november 2006 zijn Tweede Kamerzetel verloor, is staatssecretaris van Economische Zaken geworden.

ChristenUnie

 

Verwant nieuws

Meer over