Tweede Kamerfractie ChristenUnie (CU)

De fractie van de ChristenUnie heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 vijf leden, evenveel als na de verkiezingen van 2017.

De fractie ontstond op 13 maart 2001 door een samenvoeging van de fracties van RPF en GPV en telde toen vijf leden.

Van februari 2007 tot oktober 2010 was de ChristenUnie-fractie een regeringsfractie. Sinds 26 oktober 2017 behoort de CU opnieuw tot de regeringspartijen.

Fractievoorzitter is Mirjam Bikker. Secretaris van de fractie is Don Ceder.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Huidige leden

2.

Historisch overzicht fractievoorzitters

In onderstaand overzicht zijn de drie laatste fractievoorzitters opgenomen. Neem contact op met de redactie voor een volledig overzicht.

fotonaamaanvang functieeinde functie
Mirjam Bikker [Nienke van Denderen]M.H. (Mirjam) Bikker2023
Drs. G.J.M. (Gert-Jan) Segers (Bron: Website Christenunie.nl / Foto: Kjell Schipper 2018)G.J.M. (Gert-Jan) Segers20152023
Arie SlobA. (Arie) Slob20112015

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.