Eerste Kamerfractie Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl is vanaf 1977 ononderbroken vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. De fractie heeft bij de verkiezingen van 2015 12 zetels behaald. In 2011-2015 had het CDA 11 zetels en in 2007 - 2011 21.

Fractievoorzitter is Elco Brinkman.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Kenmerken fractie

In de huidige CDA-fractie zitten acht mannen en vier vrouwen. De gemiddelde leeftijd bij aanvang van de zittingsperiode was 56 jaar. In deze fractie zitten twee oud-leden van het Europees Parlement, een oud-minister, twee staatssecretarissen, een wethouder en twee leden van een gemeenteraad. Een senator was eerder gedeputeerde.

2.

Huidige leden

3.

Historisch overzicht fractievoorzitters

In onderstaand overzicht zijn de drie laatste fractievoorzitters opgenomen. Neem contact op met de redactie voor een volledig overzicht.

fotonaam fractievoorzitteraanvang functieeinde functie
Brinkman CDAL.C. (Elco) Brinkman2011
Jos WernerF.J.M. (Jos) Werner20032011
Yvonne TimmermanY.E.M.A. (Yvonne) Timmerman-Buck20012003

Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.