FVD presenteert lijst voor Eerste Kamerverkiezingen 2023

maandag 20 februari 2023, 13:45

DEN HAAG (PDC) - Johan Dessing is lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FVD) bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dit heeft de partij bekend gemaakt in een video.

Dessing zit sinds juni 2019 in de Eerste Kamer. Sinds 31 maart 2022 is hij als enig overgebleven lid van de FVD-fractie tevens fractievoorzitter. Naast zijn Eerste Kamerlidmaatschap is hij ook lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland en is hij luchtverkeersleider op Schiphol.

Op maandag 20 februari heeft FVD de volledige Eerste Kamerlijst bekend gemaakt. In de top vijf van de lijst staan, naast lijsttrekker Dessing, Joris van Oetlaar, Simone Kerseboom, Tom Russcher en Anton van Schijndel. Opvallend is dat een aantal leden op de lijst ook lid zijn van de Tweede Kamer; Simone Kerseboom (3), Gideon van Meijeren (23) en de hekkensluiter van de lijst Thierry Baudet (25). Tot slot staat ook Marcel de Graaff, lid van het Europees Parlement, op de lijst (13). Iemand kan niet tegelijk lid zijn van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer of het Europees Parlement. Kandidaten die hun zetel in de Eerste Kamer willen innemen zullen daarom afstand moeten doen van hun lidmaatschap van het Europees Parlement of de Tweede Kamer.

Bron: Twitter @DessingJohan, YouTube-kanaal Forum voor Democratie