Vanavond het laatste verkiezingsdebat

dinsdag 16 maart 2021, 11:00

DEN HAAG (PDC) - Terwijl de verkiezingen gisteren al begonnen zijn wordt vanavond NOS Nederland Kiest: Het Debat uitgezonden, het slotdebat op de vooravond van de laatste verkiezingsdag.

In het slotdebat staan de lijsttrekkers van de acht grootste partijen één-op-één tegenover elkaar, onder leiding van Rob Trip. Welke partijen dit zijn is bepaald op basis van het aantal zetels in de huidige Tweede Kamer, opgeteld bij het gemiddelde aantal zetels in de Peilingwijzer op 24 februari.

Er zullen vanavond in totaal acht debatten zijn waardoor iedere lijsttrekker twee keer aan de beurt komt. Per debat mocht één van de partijen de stelling bedenken, de duo's zijn samengesteld door de NOS:

Eerder op de avond bij NOS Nederland Kiest: De Stemming komen de kleinere partijen aan het woord. Hierbij zullen de PvdD, Forum voor Democratie, 50Plus, SGP, Denk, Splinter, Lijst Henk Krol en Ja21 aanwezig zijn.

NOS Nederland Kiest: De Stemming wordt uitgezonden om 19.00 uur en NOS Nederland Kiest: Het Debat om 20.30 uur, beiden op NPO1.

Bron: NOS