Ch.N.A. (Chantal) Nijkerken-de Haan

foto Ch.N.A. (Chantal) Nijkerken-de Haanvergrootglas

Chantal Nijkerken-de Haan (1973) is sinds 31 maart 2015 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD . Zij was eerder werkzaam als stafadviseur bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht en wethouder in respectievelijk Onderbanken (2010-2012) en Meerssen (2013-2014). Mevrouw Nijkerken is woordvoerder participatie en sociale zaken (bijstand, Participatiewet, Wajong, kindregelingen, Nabestaandenwet, re-integratie) en voor- en vroegschoolse educatie.

VVD
in de periode 2015-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Chantal Natalie Antoinette (Chantal)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Rijswijk (Z.H.), 18 september 1973

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), vanaf 2009

Hoofdfuncties/beroepen

  • coördinator Kwaliteit&Arbo, Inkoop & Gebouwenbeheer, BOB Opleidingen Bouwcentrum, van 1994 tot 2000
  • stafadviseur, Stichting Klinische Genetica Zuid-Oost Nederland, Academisch Ziekenhuis Maastricht, van 2000 tot 2007
  • feelance adviseur project renovatie 3X-gebouw afdeling Klinische genetica, Academisch Ziekenhuis Maastricht, van 2007 tot 2008
  • stafadviseur bedrijfsvoering & KRAM, RVE Oncologiecentrum, Academisch Ziekenhuis Maastricht, van 2008 tot 2010
  • wethouder (van financiën en belastingen, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, sociale zaken, grondzaken, openbare werken, verkeer en vervoer, afvalinzameling en monumenten) van Onderbanken, van 1 april 2010 tot april 2012
  • wethouder (van onder meer werkgelegenheidsbeleid, sociale zaken, welzijn, ruimtelijke ordening, wonen, kernenbeleid, openbare werken, wegen, water, verkeer en vervoer) van Onderbanken, van mei 2013 tot mei 2014 (afscheid 27 mei)
  • eigenaar Nijkerken Interim Management & Advies, vanaf 1 juli 2014
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2015

Wetenswaardigheden

woonplaats
Schinveld

e-mailadres
C.Nijkerken@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.