Fracties VVD en PvdA achter concept-regeerakkoord

maandag 29 oktober 2012, 14:16
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamerfracties van VVD en PvdA hebben zich vanmiddag achter het concept-regeerakkoord geschaard dat afgelopen weekend door onderhandelaars Rutte (VVD) en Samsom (PvdA) werd afgerond. De beide fractieleiders brachten dit nieuws even voor 13.00 uur vanmiddag naar buiten.

Samsom kreeg naar eigen zeggen het mandaat van zijn fractie 'om het akkoord af te ronden', hetgeen wellicht inhield dat zijn fractie het akkoord nog op enkele kleine punten wilde bijschaven. Om 14.15 uur meldde de NOS echter dat het regeerakkoord definitief rond is. Het motto van het akkoord luidt 'Bruggen slaan'.

Vanmiddag om 16.00 uur neemt Kamervoorzitter Van Miltenburg het verslag van informateurs Kamp en Bos in ontvangst. Naar verwachting zal VVD-leider Rutte vervolgens worden aangewezen als formateur en kan hij zijn tweede kabinet gaan samenstellen. De namen van beoogde ministers en staatssecretarissen lekten de afgelopen dagen echter al uit. Naar verwachting zal de PvdA komende zaterdag in congres bijeenkomen om te discussiëren over het bereikte resultaat. 

bron: NOS