Drs. M.J.F. (Martijn) van Helvert

foto Drs. M.J.F. (Martijn) van Helvertvergrootglas

Martijn van Helvert (1978) is sinds 12 november 2014 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA . Hij was fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten van Limburg en onder meer persoonlijk medewerker van een gedeputeerde, gemeenteraadslid en campagneleider van het CDA in Limburg. Hij werkte als beleidsmedewerker bij de gemeente Heerlen en was zelfstandig adviseur. De heer Van Helvert is buitenland-woordvoerder van de CDA-fractie.

CDA
in de periode 2014-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Martijn Johanna Franciscus (Martijn)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Sittard, 7 april 1978

Partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

Hoofdfuncties/beroepen

 • leraar geschiedenis en antieke cultuur, h.a.v.o. en v.w.o., "Trevianum Scholengroep" te Sittard, van augustus 2002 tot juni 2007
 • lid gemeenteraad van Susteren, van maart 1998 tot 1 januari 2003
 • lid gemeenteraad van Echt-Susteren, van 1 januari 2003 tot februari 2009
 • persoonlijk medewerker Noël Lebens, lid Gedeputeerde Staten van Limburg, van juli 2007 tot november 2010
 • medewerker strategie en control, gemeente Heerlen, van oktober 2010 tot 1 maart 2011
 • beleidsmedewerker economie en creatieve industrie, gemeente Heerlen, van 1 maart 2011 tot november 2014 (projectleider structuurvisie)
 • lid Provinciale Staten van Limburg, van 10 maart 2011 tot 26 maart 2015
 • zelfstandig bedrijfsadviseur, "Optimus XT Advies", vanaf 2013
 • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 12 november 2014

Activiteiten

als parlementariër
 • Hield zich in de periode 2014-2017 bezig met zich infrastructuur, mobiliteit, luchtvaart, mainports en binnenvaart, alsmede mensenrechtenbeleid, internationale organisaties en Christenvervolging
 • Nam in 2017 de medeverdediging (met Han ten Broeke, VVD) van Raymond Knops over van een initiatiefwetsvoorstel inzake het toelaten van gewapende particuliere beveiligers op de koopvaardij. Het voorstel ligt bij de Eerste Kamer. (34.558 )

Wetenswaardigheden

woonplaats
Sittard

e-mailadres
m.vhelvert@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.