C.N. (Niels) van den Berge

foto C.N. (Niels) van den Berge
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website GroenLinks / Gabriela*Hengeveld

GroenLinks-politicus, die in 2011 twee maanden en later (2019) nog eens achttien maanden Tweede Kamerlid was. Hij studeerde in Wageningen en was medewerker van Europarlementariër Kathalijne Buitenweg en daarna beleidsmedewerker milieu en energie van de GroenLinks-Tweede Kamerfractie. In 2012-2013 ontwikkelingswerker in Bangladesh. Richtte in 2018 een adviesbureau op het gebied van watermanagement op. Als Kamerlid hield hij zich onder meer bezig met onderwijs (met name middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs), justitie (adoptie, rechtsbijstand, strafvordering), migratie en geestelijke gezondheidszorg.

GroenLinks
in de periode 2011-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.