Rouvoet: regeringsdeelname hangt af van programmatische inbreng

maandag 2 oktober 2006, 8:50

ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet wil nog geen voorkeur uitspreken voor een bepaalde coalitie. Als de ChristenUnie nodig zou zijn om de huidige coalitie aan een meerderheid te helpen, dan is ombuiging van het beleid voorwaarde, zo stelde hij. Rouvoet riep kiezers op te zorgen voor een sterke ChristenUnie, zodat de partij voldoende gewicht in de schaal kan leggen.

Rouvoet waarschuwde zijn partij voor aanvallen van met name het CDA op de ChristenUnie. Die partij vreest de concurrentie van de ChristenUnie. Hij verwees daarbij naar een uitspraak van Mahatma Gandhi: First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, and then you win (eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan bestrijden ze je, en dan win je).

Op de kandidatenlijst staan na André Rouvoet de Kamerleden Arie Slob en Tineke Huizinga. Daarna volgen Joël Voordewind, hoofd voorlichting van de ChristenUnie, en Cynthia Ortega-Martijn, die in Rotterdam directeur van een Bureau voor advisering, coaching en personeelsbeleid is. Nummer zes is de oud-wethouder van Zeewolde Ernst Cramer.

bron: www.christenunie.nl