Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid (PvdA)

De fractie van de PvdA had sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 9 zetels. Op 27 oktober 2023 verenigde de fractie zich met die van GroenLinks. Na de verkiezingen van 2017 telde de fractie ook 9 zetels.

De PvdA was vanaf 1946 ononderbroken in de Tweede Kamer vertegenwoordigd en onder meer in 1989-2002, 2007-2010 en 2012-2017 een regeringsfractie. Sinds 26 oktober 2017 behoort de PvdA-fractie tot de oppositie.

Fractievoorzitter was Attje Kuiken. Secretaris was Barbara Kathmann.

Inhoudsopgave van deze pagina:


2.

Historisch overzicht fractievoorzitters

In onderstaand overzicht zijn de drie laatste fractievoorzitters opgenomen. Neem contact op met de redactie voor een volledig overzicht.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.