Geert Wilders in zee met ex-directeur Spruyt van Burke Stichting

donderdag 5 januari 2006, 12:50

Bart Jan Spruyt, tot voor kort directeur van de conservatieve Edmund Burke Stichting, gaat meeschrijven aan het verkiezingsprogramma van Geert Wilders. Ook zal hij meewerken aan de inhoudelijke training van de tientallen kandidaten die Geert Wilders heeft geselecteerd. Wilders stapte in september 2004 uit de VVD-fractie en ging als onafhankelijke Tweede-Kamerlid verder. Hij overweegt in 2007 met een eigen partij aan de Tweede-Kamerverkiezingen mee te doen.

Een en ander blijkt uit een interview van Spruyt in de Volkskrant van gisteren, dat ook integraal op de website van de Groep Wilders is opgenomen. Spruyt, tot nu toe slechts Wilders' adviseur, is fulltime in dienst getreden van het onafhankelijke Kamerlid.

Spruyt zegt gecharmeerd te zijn van de "keurige en gepassioneerde" kandidaten die Wilders heeft uitgezocht: "Daar werd ik blij van. Het waren niet de gefrustreerde LPF'ers, voor wie ik vreesde, maar mensen die echt wat in hun mars hebben: van rechtse CDA'ers en Bolkestein-liberalen tot personen uit de hoek van de ChristenUnie", aldus Spruyt. Hij wil niet uitsluiten ook zelf op de kandidatenlijst te gaan staan: "Laat ik het zo zeggen: als ik hiermee klaar ben en ze vragen me voor de lijst, dan zeg ik geen nee".

Kort na Wilders' afsplitsing van de VVD in 2004 presenteerde hij zich samen met Spruyt bij NOVA als het gezicht van een nieuwe liberaal-conservatieve partij. Prominente politici zoals Van Agt, Hillen en Middelkoop verbraken onmiddellijk hun banden met de Edmund Burke Stichting. Spruyt verklaarde later op te stappen als directeur als hij met Wilders in zee zou gaan.

Dat lijkt nu dus gebeurd, hoewel op 5 januari 2005 volgens de website van de stichting Spruyt nog steeds directeur is.

bron: de Volkskrant, 4 januari 2005


meer over

verwant nieuws

externe links