H.A.J. (Hans) Smolders

foto H.A.J. (Hans) Smolders
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Hans Smolders is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamer. Tot 13 mei 2021 maakte hij deel uit van de Tweede Kamerfractie van FVD; sindsdien van de Groep-Van Haga. De heer Smolders is voormalig ijshockey-internationaal en was ondernemer in Tilburg. In mei 2002 werd hij Tweede Kamerlid voor de LPF. Hij trad in de verkiezingstijd in 2002 op als chauffeur van Pim Fortuyn. Kreeg vanaf 2006 vooral bekendheid als raadslid in Tilburg, waar hij in 2010 vanwege gezondheidsproblemen stopte. In 2014 is hij opnieuw tot raadslid gekozen, waarna zijn Lijst Smolders Tilburg in 2018 de grootste partij werd in de Tilburgse gemeenteraad. Werd in 2019 Statenlid van Noord-Brabant voor Forum voor Democratie, maar nam in 2021 ontslag. Als Kamerlid houdt hij zich bezig met justitie en veiligheid en Koninkrijksrelaties.

LPF, FVD, Groep-Van Haga (ex-FVD)
in de periode 2002-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.